Heimo Juhani Saimola

Maritta Sarén

90 v.  8.5.2019

Maritta Hellevi Sarén os. Helander, Juho Sarénin pojanpojan,

edesmenneen Paavo Sarénin puoliso Jyväskylästä.

Paula Kaarina Vuori os Sarén Tampere

19.9.1936-27.9.2018

Osmo Tapio Saimola

18.12.1943-2.1.2018

Osmo pikkupoikana Hauholla

Seppo Juhani Rantanen

10.11.1937-28.5.2018

Sukukokous 2018

Sukutapaaminen ja sukuseuramme varsinainen sukukokous

pidettiin Hauhon Hahkialan kartanossa lauantaina 30.6.2018

Kokousväkeä Hauhon Hahkialan kartanon portailla

Sukukokous 2016

Sukuseuran varsinainen sukukokous pidettiin Kangasalan Mobiliassa 2.7.2016,

Kokouksen pöytäkirja

Sukukirja

Sukukirjan  laajennettua ja täydennettyä painosta vielä saatavissa. Katso myytäviä tuotteita.

Jäsenluettelo

Jäseniksi ilmoittautuneet

Sukuseuran jäseneksi ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua sukuseuran sihteerille tai rahastonhoitajalle Marjaana Koskiselle joko puhelimella tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot!

Ilmoita täydellinen nimesi, postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Halutessasi voit ilmoittaa myös seuran nuorisojäseniksi alle 15-vuotiaat lapsesi. Ilmoita heidän täydellinen nimensä ja syntymävuotensa.

Jäsenmaksusta päättää sukukokous. Vuoden 2016 kokous päätti pitää maksun ennallaan eli 10 € hengeltä vuodessa.

Suvun esimies, suvun vanhin, kunniajäsenet ja nuorisojäsenet (alle 15 v.) ovat vapautetut jäsenmaksusta. Rahastonhoitaja antaa lisätietoa jäsenmaksun maksamisesta.

Ilmoita rahastonhoitajalle myöhemmin myös muutokset yhteystiedoissasi ja mahdollinen eroaminen seuran jäsenyydestä.

Vanhat valokuvat

Johan Sarén liittyi 21 vuotiaana  Keisarillisen henkikaartin 3. Suomen tarkkampuja pataljoonaan ja  merkittiin 31.3.1875 numerolla 131  tarkkampujaksi pataljoonan 4 komppaniaan. Kuva-arkistossamme olevan kuvan Johan Sarénista henkikaartin univormussa on kuvan takana olevien tietojen mukaan ottanut Helsingissä Uudenmaankatu 38 sijainnut A.H.Snellmanin kuvaamo. Kuvan ottamisajankohtaa ei kuvaan ole merkitty, mutta kuvan taustasta löytyy tieto, että kyseinen kuvaamo on vuonna 1876 eräässä valokuvausalan näyttelyssä palkittu mitalein. Suomen valokuvamuseon arkistoista löytyy tieto, että valokuvaaja Anna Helena Snellman piti edellä sanotussa osoitteessa valokuvaamoa vuonna 1879 tapahtuneeseen kuolemaansa saakka, jonka jälkeen kuvaamo jatkoi toimintaansa toisella nimellä. Kuvassa Johan Sarén istuu ajan tavan mukaan rennosti savuke sormien välissä hienossa tuolissa taustanaan klassinen pylväikkö kaiteineen. Univormu vaikuttaa uudelta valkoisine housuineen. Jos kyseessä olisi värikuva näkyisi univormun takin edustakappale sinisenä.  Kuva on siis voitu ottaa aikaisintaan vuonna 1876 ja viimeistään vuonna 1879. Ilmeisimmin kuva on otettu kuitenkin heti kaartiin liittymisen jälkeen siis lähempänä vuotta 1876 ja ennen Turkin sotaretkeä, jolloin Johan Sarén on kuvassa 22-vuotias. Tämä 140 vuotta vanha kuva on Johanin nuorimman pojan Severi Sarénin jäämistöä ja toistaiseksi vanhin suvustamme oleva kuva.

Hyvät sukulaiset, jos teillä on vanhoja valokuvia otamme niiden digitaalisen kopion  mielellämme kuva-arkistoomme. Kuvat voi lähettää sähköpostin liitteenä sihteerille.  Myös paperikuvat voi lähettää sihteerille, joka ottaa niistä digitaalisen kopion  ja palauttaa kuvan lähettäjälle. Henkilökuvissa pyydämme mahdollisimman tarkoin kertomaan keitä kuvan henkilöt ovat

Tietosuoja

Henkilörekisteriasetus

(ote)