Vaakunaselitys

Punaisella kilvellä hopeinen pässinsarvi hirsittäin, kärki heraldisesti vasemmalle ja käyräpuoli alaspäin. Sarven saatteena yhdeksän kultaista jyvää ja tyvessä viisisakarainen hopeinen tähti. Kypärä suljettu, kypäräpeite ja lakipunos punaista ja hopeaa. Kypäräkoristeena musta hiilikasa, josta nousee kultainen punasydäminen liekki.

Sukuseuran vaakunan on suunnitellut heraldikko Tuomas Hyrsky vuonna 2006 ja se on merkitty Suomen Heraldisen Seuran vaakunarekisteriin numerolla 1397. Sen aihe on saatu sukututkimuksemme keskushenkilön Juho Sarénin elämänkohtalosta, Turkin sodan seurauksena tulleesta vuosikymmenien kuuroudesta, jonka johdosta hän saattoi vain vaivoin kuulla sanoja, jotka huudettiin hänelle, kun hän asetti korvallensa sen aikaisen kuulokojeen -- pässinsarven. Hämeen punavärisessä vaakunakilvessä on yhdeksän kultaista viljanjyvää tyylitellyn hopeisen pässinsarven ympärillä. Hopeinen viisisakarainen tähti tulee Juhon saksalaissyntyisen esiäidin Abigael Segebade von Krummenhagen ´in  suvun vaakunan hopeisista tähdistä sekä muistuttaa myös yhdestä Juhon lapsesta, pienestä kaksivuotiaana tulirokkoon kuolleesta Lydiasta.
Paitsi Juhoa ja hänen kymmentä lastaan, vaakunakilpi viljanjyvineen ja Hämeen väreineen kuvaa suvun vuosisataista hämäläistä talonpoikaistaustaa. Kypärän koristeena on mustasta ahjosta kohoava kultainen punasydäminen liekki. Se mukailee Tuuloksen vaakunan tuulastuskauhan liekkejä, kertoen suvun alkuperäisestä kotipaikasta Tuuloksen Teuron Anttolan talossa. Se kuvaa myös suvussa olleita useita sepänammatin harjoittajia, lähtien Juhon isoisästä, joka oli Kurun Toikon kartanon seppä ja josta tuli aatelissukuisen kartanon tyttären Juhon isoäidin Helena Toikon puoliso.

Vaakunan omistaa Tuuloksen ja Hauhon Sarén-suvun sukuseura ry  ja sen käyttöoikeus on sukuseuralla ja jokaisella sukuseuran jäsenellä.